10 patarimų, kaip teisingai supakuoti siuntą

Sužinokite 10 naudingų patarimų, kaip teisingai supakuoti siuntą.

2019-02-25

1. Tinkamai įvertinkite siuntą

Visų pirma pakavimas turėtų prasidėti nuo to, kad Jūs tinkamai įvertintumėte siuntą: ar ji gali dūžti, kokios ji yra formos, ar yra stabili. Nustatę siuntos tipą galite tinkamai pasirinkti įpakavimą.

Dūžtančioms siuntoms rekomenduojama naudoti burbulinį arba kartono popierių, bei užtikrinti, kad įdėjus į tašę/dėžę siunta nesvyruoja ir nejuda judinant dėžę arba juda labai minimaliai. Taip pat jeigu vežamos dūžtančios siuntos prašome įspėti vairuotoją iš anksto, taip užtikrinsite, kad Jūsų siuntai bus skiriama papildomai daugiau dėmesio negu įprastai.

2. Įsitikinkite, kad dėžė/tašė nepažeista

Dažnai nors ir mažas plyšys ar įtrūkimas dėžėje gali baigtis ypatingai blogai ne tik Jūsų siuntai, tačiau ir kitoms, kurios vežamos autobusiukuose. Kadangi kelionė yra pakankamai ilga, o keliai nėra visur tokie geri kaip Lietuvoje, pravažiavus per duobę įtrūkimas gali dar padidėti ir pažeisti Jūsų arba kitų siuntą/siuntas.

3. Nedėkite jokių neleistinų daiktų

Šis punktas yra viena iš svarbiausių, kadangi už jo nepaisymą yra taikomos ypatingai griežtos baudos. Į siuntas griežtai draudžiami dėti: 

• Narkotikai,
• Bet kokie tabako gaminiai,
• Vaistai,
• Nuodai,
• Alkoholiniai gėrimai
• Ginklai ir šaudmenys,
• Fejerverkai,
• Bulvės,
• Žinduoliai, paukščiai ir egzotiniai gyvūnai,
• Augalai ar augalų dalys veisimui,
• Maisto produktai ne iš EEB.

4. Siuntą pakuokite į atitinkamo dydžio dėžę/tašę

Jeigu siunta yra pakankamai didelė - parinkite ir atitinkamo dydžio pakuotę, nebandyti mūsų apgauti dėdami didelę siuntą į mažą pakuotę, kadangi tai ne tik neetiška, tačiau ir pavojinga kitų siuntų atžvilgiu, kadangi dažnu atveju, tokios siuntos, kurios yra suspaustos, sugrūstos subyra ir/arba pažeidžia kitas siuntas.

5. Nepakuokite siuntų su kitomis siuntomis (patartina)

Jeigu planuojate siųsti kelias siuntas, patartina parinkti atitinkamus pakavimo būdus kiekvienai iš jų, t.y. nedėti visų siuntų į vietą, kaina nuo to tikrai nepasikeis, o ir vairuotojai džiaugsis, kad nereikia tampyti pusės šimto kilogramų tašių.

6. Įspėkite, jeigu siunčiami maisto produktai

Pirmame punkte kalbėjome apie dūžtančių daiktų pakavimą, tačiau turėtumėte nepamiršti ir maisto produktų. Ypatingai jeigu siunčiate trapius maisto produktus, kuriems reikia išskirtinio dėmesio, prašome įspėti vairuotoją iš anksto, o geriausia ant siuntos/įpakavimo užklijuoti paprastą lapuką su užrašu: Atsargiai, trapus maisto produktas.

7. Siunkias siuntas paskirstykite į kelias

Mūsų vairuotojams dažnai tenka kelti sunkaus svorio siuntas, todėl prašome, jeigu Jūsų siunta yra didesnė negu 35 kg paskirstyti siuntą į kelis krepšius/dėžes, kad vairuotojas galėtų patogiai jas paimti. Ačiū, kad rūpinatės mūsų vairuotojų sveikata!

8. Įsitikinkite, kad siunta supakuota tvirtai

Prieš atiduodami vairuotojui siuntą, dar kartą labai gerai patikrinkite ar siunta yra supakuota tvirtai. Pabandykite siuntą lengvai pakilnoti, pažiūrėkite ar niekas nebarška, t.y. ar siunta nejuda ir yra tvirtai supakuota.

9. Užrašykite siuntėjo-gavėjo kontaktus (neprivaloma)

Nors MDsiuntos visas siuntas žymi specialiais lipdukais, tikrai nepakenks jeigu Jūs kur nors užklijuosite mažą lapuką su bent jau siuntėjo vardu ir telefono numeriu, tokiu atveju net ir įvykus kažkokiai klaidai Jūsų siuntą bus labai paprasta surasti.

10. Jeigu nežinote, kaip pakuoti - susisiekite

Jeigu net ir perskaičius šį straipsnį Jums kyla klausimų kaip pakuoti savo siuntą kelionei Lietuva-Norvegija arba Norvegija-Lietuva susisiekite su mumis mūsų tinklapyje nurodytas kontaktais:  https://mdsiuntos.lt/contacts

UAB MD siuntos

  • Įmonės kodas: 304538960
  • PVM mokėtojo kodas: LT100011292815
  • Adresas: Sporto g. 11, Marijampolė
  • Atsiskaitomoji sąskaita: LT133500010003810541