Kaip supakuoti dovanas nekenkiant gamtai?

Ar žinojote, kad per kiekvienas Kalėdas išmetama apie 365 000 kilometrų dovanų pakavimo popieriaus?

2020-12-12

Ar žinojote, kad per kiekvienas Kalėdas išmetama apie 365 000 kilometrų dovanų pakavimo popieriaus?

Blogiausia tai, kad daugumos jo negalima perdirbti, todėl jis patenka tiesiai į sąvartyną. Prie to dar prisideda plastikiniai lipdukai, blizgantys papuošimai. Būdai, kuriais mes įpakuojame dovanas, sukelia tikrą katastrofą aplinkai.

Neseniai atlikta apklausa parodė, kad daugiau nei pusė apklaustųjų šiemet nori ekologiškesnių Kalėdų, nes kyla susirūpinimas dėl susidarančių atliekų kiekio. Paprastas būdas sumažinti atliekų kiekį, tuo pat metu būti kūrybiškam, yra pagaminti savo ekologišką dovanų pakuotę.

Jūs netgi galite padaryti tai įdomia veikla, užsiimdami ja su vaikais, viskas ko jums reikia - įsigyti antspaudus, kuriais papuošite popierių. Tai ne tik padeda aplinkai, bet ir suteikia asmeniškesnį jūsų dovanų prisilietimą.

Štai mūsų ekologiško dovanų įpakavimo instrukcijos.

Alternatyvos dovanų popieriui

Rudas siuntinio popierius yra pigus ir lengvai randamas. Tai taip pat suteikia tą mielą nostalgišką jausmą jūsų dovanoms. Žurnalų ir laikraščių naudojimas kaip įvyniojimas taip pat yra puiku.

Vienos iš didžiausių perdirbimo bendrovės, atliekančios sunkiai perdirbamų atliekas perdirbimą, tyrimai parodė, kad dauguma žmonių naudoja per daug pakavimo popieriaus dovanoms.

Lengvas to sprendimas - yra pakartotinai naudoti pakuotes, kuriose gaunate užsakymus apsiperkant internetinėse parduotuvėse. Dėžutę paprasčiausiai apvyniokite rudu popieriumi, jei ji padengta logotipais ar adresų etiketėmis. Audinių popierių ir paminkštinimą galima panaudoti pakuojant dovanas, todėl sekantį kartą pagalvokite, prieš išmesdami tai, kas gali būti pakartotinai panaudota.

Dekoratyviniai prisilietimai

Pakartotinai panaudotą popierių galite palikti toks koks yra arba papuošti antspaudais. Tačiau nepamirškite, kad ne visi dažai yra ekologiški. Vandeniniai dažai neišskirs toksinų, todėl jie yra geriausias pasirinkimas, arba galite eksperimentuoti su maisto dažais / augaliniais dažais.

Papuoškite panaudodami keletą perdirbamų virvelių ar popieriaus juostelės. Taip pat galite pakartotinai naudoti gautų dovanų virvelę ar juostelę.

Naudokite popieriaus žymes pakartotinai

Popierinės etiketės yra pigios ir plačiai prieinamos, tačiau jos yra vienkartinės prekės. Vietoj to nepamirškite pasilikti šiais metais gautų kalėdinių atvirukų, o kitais metais juos atnaujinkite, suskirstydami juos į dovanų etiketes.

Nuoširdžiai linkime gražių artėjančių švenčių ir nuotaikingo, šventiško namų jaukumo!

Būdami kartu su šeima ir džiugindami vieni kitus dovanomis, nepamirškite pasirūpinti ir gamta, kuri taip pat rūpinasi ir mumis.

UAB MD siuntos

  • Įmonės kodas: 304538960
  • PVM mokėtojo kodas: LT100011292815
  • Adresas: Sporto g. 11, Marijampolė
  • Atsiskaitomoji sąskaita: LT133500010003810541